More for...

Create PDF Recommend Print

ΜΗΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • Title
    3-D ΣXEΔIAΣMOΣ KAI ANAΛYΣH ANOXΩN BIOMHXANIKOY KOMMATIOY
  • Year of publication
    2002
  • Affiliation
    National Technical University of Athens
  • Level
    Undergraduate
  • Thesis written in
    Greek

Σκοπός της εργαίας είναι ο σχεδιασμός σε Η/Υ και η ανάλυση ανοχών του πυλώνα δεξαμενής αεροπλάνων τύπου F-16, ο οποίος κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στη Μάνδρα Αττικής. Αφού σχεδιασθεί το κομμάτι και γίνουν οι σχετικές μετρήσεις, εξετάζεται ο βαθμός στον οποίο επιλεγμένες ανοχές επηρεάζουν τη συναρμολόγηση και η συνεισφορά τους στο τελικό κόστος.

   Για τη σχεδίαση  χρησιμοποιήθηκε το σχεδιαστικό πακέτο Solid Works 2001 Plus, κατάλληλο για το σχεδιασμό τρισδιάστατων κομματιών και για πλήθος άλλων λειτουργιών που αναφέρονται στο σχετικό κεφάλαιο.
   Για την ανάλυση των ανοχών χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα ανάλυσης ανοχών Tasys Works και για τον υπολογισμό του κόστους ανοχών το Tasys Works INTOL 2002, τα οποία λειτουργούν ως πρόσθετα στο Solid Works.
   Προκειμένου να υπάρχει αριθμός κομματιών ικανός για την εξαγωγή παρατηρήσεων και συμπερασμάτων προηγήθηκαν μετρήσεις 40 πυλώνων στο εργοστάσιο της ΕΒΟ σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Ιουνίου. Για τις μετρήσεις αυτές χρησιμοποιήθηκε ο υψομετρικός γράφτης της εταιρείας TESA, micro-hite 900. Παρόμοιος γράφτης βρίσκεται στη διάθεση του Μετροτεχνικού Εργ. Του ΕΜΠ όπου και πραγματοποιήθηκε το στάδιο της γνωριμίας και εξάσκησής-μου με το μετρητικό όργανο.

Categories Diploma Theses